BiH

POVODOM 70 GODINA POSTOJANJA

Bosnalijek organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi

11/02/2021

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da zaposlenici Bosnalijeka godinama učestvuju u ovakvim akcijama, svjesni značaja dobrovoljnog darivanja krvi

U Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine, završena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi zaposlenika farmaceutske kompanije Bosnalijek.

Radi se o nastavku aktivnosti koje Bosnalijek, kao društveno odgovorna kompanija, organizira i provodi u povodu obilježavanja 70 godina postojanja.

Zaposlenici Bosnalijeka su se u značajnom broju odazvali pozivu da učestvuju u ovoj akciji darivanja dragocjene tečnosti te su pokazali kako se sa malo izdvojenog vremena, može učiniti mnogo za one kojima je to najpotrebnije.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da zaposlenici Bosnalijeka godinama učestvuju u ovakvim akcijama, svjesni značaja dobrovoljnog darivanja krvi.

„Mi u Bosnalijeku, kao najvećem domaćem industrijskom proizvođaču lijekova, svjesni smo značaja osiguravanja dovoljnih zaliha krvi za pacijente. Iako je farmaceutska industrija danas u stanju proizvesti lijekove za mnoge bolesti, do sada niko nije uspio proizvesti bilo kakvu zamjenu za krv, dragocjenu tečnost neophodnu za život. Zato, pozivamo i sva druga privredna društva kao i pojedince koji su to u mogućnosti, da daruju krv, jer tako pomažu u spašavanju života“, rekao je Uzunović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.