Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

BOSS: Oduzimanje vozila u slučajevima drastičnog prekoračenja brzine

14/10/2016

Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović uputio je, u okviru javne rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH, inicijativu za oduzimanja vozila u slučaju drastičnog kršenja ograničenja brzine i u svim slučajevima divljanja na cestama.

Kako je saopćeno iz BOSS-a, Gradsko vijeće Tuzla je još 28. augusta 2014. godine usvojilo tu inicijativu Mirnesa Ajanovića, kojom je zatražena izmjena zakona, a kako bi se osigurala veća sigurnost građanima.

U zahtjevu je zatraženo oduzimanje vozila na licu mjesta u slučaju prekoračenje brzine veće od 80 km/h od dozvoljene, te njegovu prodaju putem licitacije i usmjeravanje novčanih sredstva za zbrinjavanje socijalno ugroženih građana.

Također, traži se oduzimanje vozila i u ostalim slučajevima divljanja na cestama, kao što su suluda takmičenja na javnim cestama, nadmetanja vožnjom u suprotnom smjeru i prolazak velikom brzinom kroz crveno svjetlo, te u svim sličnim okolnostima ugrožavanja bezbjednosti građana u saobraćaju.

Komentari