Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Božidar Vučurević isključen iz SDS-a: To su sve neki došljaci, bjegunci, dezerteri…

BiH

bozidar vucurevic

Božidar Vučurević isključen je iz Srpske demokratske stranke uz obrazloženje da ne može istovremeno biti član dvije političke partije. Nekadašnji lider hercegovačkog SDS – a, odluku trebinjskog gradskog odbora ne prihvata.

I dalje kaže u džepu nosi člansku knjižicu sa rednim brojem 001, ali stranka koju je on osnovao prije dvije i po decenije, tvrdi, više ne postoji.

“To su sve neki došljaci koji su mnogo kasnije došli, bjegunci, dezerteri kakvih imamo napretek. Pa i nema naših ljudi koji su osnivali SDS u toj stranci. Zato se oni sad prelivaju, vraćaju se ovoj našoj izvornoj Srpskoj demokratskoj stranci”, rekao je Vučurević.

Bio je dugogodišnji član Glavnog odbora SDS i jedan od osnivača ove stranke. Također, Vučurević je u Haškom tribunalu bio svjedok odbrane Radovana Karadžića

Zbog ličnih interesa i materijalne koristi Vučurević je samo zamijenio stranu, tvrdi šef poslaničke grupe SDS– a Vukota Govedarica. Izvornim SDS-ovcima ne predviđa svijetlu budućnost, javlja ATV.

U aprilu 2011. godine pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su na graničnom prelazu Karakaj između Zvornika i Malog Zvornika ratnog gradonačelnika Trebinja i jednog od osnivača SDS-a Božidara Vučurevića. Vučurević je tada bio uhapšen po međunarodnoj potjernici Hrvatske, ali je pušten na slobodu.

Vučurević se prema optužnici u Hrvatskoj tereti za bombardovanje Dubrovnika početkom 90-ih godina, kada je obavljao funckiju čelnog čoveka u opštini Trebinje.

Bio je dugogodišnji član Glavnog odbora SDS i jedan od osnivača ove stranke. Također, Vučurević je u Haškom tribunalu bio svjedok odbrane Radovana Karadžića.