Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Božidar Vučurević isključen iz SDS-a: To su sve neki došljaci, bjegunci, dezerteri…

18/09/2015

Božidar Vučurević isključen je iz Srpske demokratske stranke uz obrazloženje da ne može istovremeno biti član dvije političke partije. Nekadašnji lider hercegovačkog SDS – a, odluku trebinjskog gradskog odbora ne prihvata.

I dalje kaže u džepu nosi člansku knjižicu sa rednim brojem 001, ali stranka koju je on osnovao prije dvije i po decenije, tvrdi, više ne postoji.

“To su sve neki došljaci koji su mnogo kasnije došli, bjegunci, dezerteri kakvih imamo napretek. Pa i nema naših ljudi koji su osnivali SDS u toj stranci. Zato se oni sad prelivaju, vraćaju se ovoj našoj izvornoj Srpskoj demokratskoj stranci”, rekao je Vučurević.

Bio je dugogodišnji član Glavnog odbora SDS i jedan od osnivača ove stranke. Također, Vučurević je u Haškom tribunalu bio svjedok odbrane Radovana Karadžića

Zbog ličnih interesa i materijalne koristi Vučurević je samo zamijenio stranu, tvrdi šef poslaničke grupe SDS– a Vukota Govedarica. Izvornim SDS-ovcima ne predviđa svijetlu budućnost, javlja ATV.

U aprilu 2011. godine pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su na graničnom prelazu Karakaj između Zvornika i Malog Zvornika ratnog gradonačelnika Trebinja i jednog od osnivača SDS-a Božidara Vučurevića. Vučurević je tada bio uhapšen po međunarodnoj potjernici Hrvatske, ali je pušten na slobodu.

Vučurević se prema optužnici u Hrvatskoj tereti za bombardovanje Dubrovnika početkom 90-ih godina, kada je obavljao funckiju čelnog čoveka u opštini Trebinje.

Bio je dugogodišnji član Glavnog odbora SDS i jedan od osnivača ove stranke. Također, Vučurević je u Haškom tribunalu bio svjedok odbrane Radovana Karadžića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.