Bradara: HDZ je svoje ispoštovao, hoće li SDA znat ćemo u utorak

lidija_bradara333

Na sastanku kolegija oba doma Federalnog parlamenta dužnosnici HDZ i SDA dogovorili su kako će HDZ-ovi zastupnici podržati budžet FBiH za 2018, dok će u zamjenu SDA-ovi zastupnici uskratiti podršku SDP-ovom i DF-ovom prijedlogu zakona o Izbornim jedinicama i rasporedu mandata u Federalnom parlamentu, saznaje HMS.

Prvi dio dogovora već je ispoštovan budući je i glasovima HDZ-ovih zastupnika u Zastupničkom domu u srijedu, a u Domu naroda u petak izglasan budžet Federacije BiH za 2018.

“Mi smo svoje obećanje ispunili. Hoće li SDA, vidjet ćemo. Test će biti u utorak, kada bi se taj SDP-ov i DF-ov neustavni prijedlog zakona trebao naći na dnevnom redu Zastupničkog doma Federalnog parlamenta”, izjavila je u emisiji “Zrcalo tjedna” Naše tv predsjednica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.

Sudeći po izjava zastupnika SDA u Federalnom parlamentu čini se da hoće. Naime, Jasenko Tufekčić (SDA) podpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH kazao je za N1 televiziju kako izborno zakonodavstvo nije u nadležnosti entiteta, pa tako ni Federacije BiH, već države BiH.

“Da su htijeli SDP i DF su mogli ponuditi riješenje za izmjene Izbornog zakona u Parlamentu BiH, ali to nisu učinili, već ga guraju u Federalni parlament koji za to nije nadležan. Žele izazavati sukob SDA s HDZ-om kako bi u izbornoj godini oni izvukli korist za sebe”, kazao je Tufekčić.

Zastupnici SDP-a i DF-a sazvali su vanredno zasjedanje Zastupničkog doma Federalnog parlamenta za utorak, 23. januara.