Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ogorčen predizbornom kampanjom

Brat Izeta Nanića: Njegovi sinovi su napustili BiH jer je ovo zemlja isključivo za “djecu SDA”

izet-nanic

Nijaz Nanić, rođeni brat Izeta Nanića, oštro je reagovao na ovo korištenje bratove žrtve u predizborne svrhe, te se oglasio na Facebooku

Predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini u punom je jeku, a to znači da pojedine stranke ne biraju sredstva kojima će osigurati vrijedne glasove na predstojećim izborima.

Ovog puta, u predizborne svrhe Stranke demokratske akcije, Elmedina Muftić iz Kaknja pozvala je na glasanje za “raju iz vremena agresije” Mirsada Zaimovića i Nermina Mandru, a uz to je na profilu objavila i slike heroja odbrane Bosne i Hercegovine Izeta Nanića.

Nijaz Nanić, rođeni brat Izeta Nanića, oštro je reagovao na ovo korištenje bratove žrtve u predizborne svrhe, te se oglasio na Facebooku.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovana, obraćam ti se kao rođeni brat rahmetli generala Izeta Nanića i s tim u vezi želim reći sljedeće:

Prvo,
zamolio bih te da promjeniš svoju profilnu sliku na kojoj držiš zastavu na kojoj se nalazi lik rahmetli Izeta. Razlog mom zahtjevu je taj što lik i djelo rahmetli Izeta ne smiju biti pokriće za bilo čije lične ambicije ili ambicije grupe ljudi.

Drugo,
u svome postu si navela nekoliko konstatacija koje se odnose na gospodu koju reklamiraš.
Istina je da su gospoda Zajimović i Mandra, koje predstavljaš kao raju iz vremena agresije, period agresije na BiH proveli radeći na radio Kakanj.

Treće,
Svoj post si završila rečenicom “Mi smo djeca SDA”
Dakle, djeca SDA koja u vremenu agresije nisu bili pripadnici Armije BiH, a nakon agresije su uzeli aktivno učešće u javnim poduzećima i institucijama države. Karijera SIGURNA.
Pogledajte njihove kratke biografije i imovinske kartone:

https://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=267

https://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=273

Četvrto,
postavljam ti pitanje: Znaš li gdje su djeca rahmetli IZETA NANIĆA, heroja oslobodilačkog rata.
Ja znam: Dva sina koja je imao napustili su BiH, jer ovo je zemlja isključivo za one koji za sebe kažu “Mi smo djeca SDA, a to je SIGURNO da izdati nećemo”, napisao je Nanić.