BiH

nsrs

Bratić: RS nije uvažila okvirni zakon o visokom obrazovanju BiH

24/06/2020

Smatra da je nadležna agencija bila prava adresa da se uspostavi kvalitetna komunikacija kako bi se došlo do boljeg prijedloga zakona, koji je u skladu sa zakonom i ustavom

Uime poslaničke grupe “Zajedno za BiH” Senad Bratić ukazao je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, u okviru rasprave o Prijedlogu zakona o visokom obrazovanju, da je predloženi zakon trebalo uskladiti prije svega s Okvirnim zakonom o visokom obrazovanju BiH.

Bratić je također mišljenja da je u izradi ovog zakonskog prijedloga trebalo uspostaviti bolju komunikaciju s Agencijom za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine (HEA BiH), ističući da bi u tom slučaju rješenja u ovom dokumentu bila kvalitetnija.

-Žao mi je sto predlagač nije ostvario bolju komunikaciju sa nadležnom agencijom za visoko obrazovanje, tačnije Agencijom za razvoj visokog obrazovanja BiH. Sigurno da bi rješenja u zakonu bila kvalitetnija i u skladu sa zakonom koji reguliše ovu materiju, prije svega Okvirnim zakonom o visokom obrazovanju BiH – poručio je Bratić.

Smatra da je nadležna agencija bila prava adresa da se uspostavi kvalitetna komunikacija kako bi se došlo do boljeg prijedloga zakona, koji je u skladu sa zakonom i ustavom.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.