Brčaci ne žele da plaćaju parking

parking_brcko
Foto: infobrcko.com

U Brčkom danas je počela naplata parkinga što se može i uočiti da u centru vlada velika misterija, jer automobila na parking mjestima skoro da i nema.

Mnogi prolaznici su pozitivno posmatrali prazne parking prostore u centru grada komentarišući da dugo ovako ljepši centar grada nisu vidjeli, te da je sada i normalnije hodati i uživati.

Iz JP “Putevi” Brčko distrikta BiH najavili su da će novi cjenovnik biti predložen Skupštini Brčko distrikta BiH koji će kako navode biti povoljniji nego koji je trenutno na snazi, prenosi infobrcko.com.

“U ovoj prvoj fazi radit ćemo samo sa glavnim ulicama i plaćanja će se vršiti na mjestima gdje postoji crvena i plava tabla. Sva ostala mjesta u ovoj fazi neće biti naplaćivana. Izuzetci od plaćanja jedino su vozila policije, hitne pomoći, vatrogasna i vozila obavještajnih službi. Vladina vozila dužni su plaćati parking. Podsjećam, mi smo napravili saradnju sa policijom gdje ćemo biti konstantno u komunikaciji. Što se tiče naplate, u prvoj fazi će biti oko 900 parking mjesta, a kapacitet konačni će biti oko 1800. U crvenoj zoni 1KM je po satu, a 4 KM po danu. U drugoj zoni je 0,60 KM, a dnevna 2,50 KM. Vrijeme naplate će biti od 7 sati do 21 sat. Subotom je od 7 do 14 sati, a nedeljom se neće vršiti naplate. Cijena će se moći platiti SMS-om ili parking kartama”, kazao je Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi” Brčko distrikta BiH.