Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brčkalo: SNSD je likovao zbog smjena funkcionera SDS-a i PDP-a

Miroslav Brčkalo
Miroslav Brčkalo

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) će, umjesto što prodaje “jeftinu nacionalnu politiku”, morati da odgovara za ekonomski kolaps RS-a, afere u koje su umiješani i sva nedjela koja su činili u proteklih više od deset godina vlasti u RS-u – rekao je danas generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo.

Ističe da PDP nikada nije podržavao sankcije bilo kojem zvaničniku RS-a, dok je SNSD svojevremeno pravio liste za politički odstrel i likovao zbog smijenjenih funkcionera SDS-a i PDP-a.

– To je razlika između PDP-a i SNSD-a – rekao je Brčkalo.

Hrabrost i patriotizam su se dokazivali od 1992. do 1995. godine kada se branila RS, u pravom smislu te riječi, a tada je, kaže, predsjednik PDP-a Branislav Borenović bio gdje je i trebao da bude, a Milorad Dodik je “bio kukavica”.

SNSD vodi avanturističku politiku, istakao je Brčkalo, ukazujući da neće dozvoliti da se ta stranka “zaklanja iza građana, prosipajući jeftinu nacionalnu priču, kako bi prikrili tešku ekonomsku situaciju u RS”.

Kaže da SNSD jeste velike stranka, ali je i šteta, koju su nanijeli građanima RS, svojom pogubnom politikom, utoliko veća.

– Vladajuća stranka je svojom katastrofalnom ekonomskom politikom osiromašila građane RS-a, poznate su na stotine njihovih afera, u kojima su nestale milijarde maraka, a nacionalnu politiku mijenjaju, što su pokazali avanturističkim namjerama da ruše Daytonski mirovni sporazum, potpisivanjem ‘Prudskog sporazuma’ ili kada je svojevermeno njihova potpredsjednica Nada Tešanović glasala za deklaraciju Hrvatskog narodnog sabora… – rekao je Brčkalo.

Ti potezi, kao i svojevremeno Dodikova izjava, da je vrijeme za jednog predsjednika RS-a, koju je dao, kako je tvrdio, dok je bio “mlad i neiskusan”, pokazuju nekonzistentnu politiku SNSD-a, dok PDP ima odgovornu nacionalnu politiku, tvrdi Brčkalo.