Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SVEČANA AKADEMIJA

Brčko proslavilo 22. godišnjicu uspostave Distrikta

brcko – svecana akademija (1)

Sjednici su prisustvovali međunarodni dužnosnici, gosti iz entitetskih i državnih institucija, predstavnici vjerskih, kulturnih i privrednih zajednica, te predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika

U povodu 22. obljetnice uspostave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u utorak je održana svečana akademija u brčanskom Domu kulture.

Sjednici su prisustvovali međunarodni dužnosnici, gosti iz entitetskih i državnih institucija, predstavnici vjerskih, kulturnih i privrednih zajednica, te predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić tom je prigodom rekao kako je Brčko distrikt primjer u smislu reintegracije, suživota, principa ravnopravnosti, ali i izazova kako osigurati perspektivu za svoje stanovnike.

“Mi smo u posljednjih godinu dana intenzivno krenuli u reforme i moram istaknuti da Distrikt ima zdravu političku klimu zahvaljujući kojoj postižemo za sada dobre rezultate te vjerujem da će ovo biti godina velikih uspjeha za Distrikt, godina u kojoj će naši stanovnici ostvariti očekivanja koja su stavili pred nas”, kazao je Kadrić.

Predsjednik Skupštine distrikta Siniša Milić izjavio je da je, zahvaljujući brzom konstituiranju vlasti nakon posljednjih lokalnih izbora i političkoj stabilnosti Distrikta Brčko, u proteklom periodu ostvaren napredak te da je vlast pokazala odlučnost u izgradnji Distrikta kao mjesto kompromisa, dogovora i dobrih odnosa s obzirom da se radi o izrazito multietničkoj sredini.