Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

David Cameron

Britanski šef diplomatije: Glasat ćemo za rezoluciju o Srebrenici u UN-u

David Cameron
FOTO: Pixsell
David Cameron

“Ujedinjeno Kraljevstvo će glasati za rezoluciju , javno ćemo se zalagati za usvajanje rezolucije i prozivati ​​one koji se tome protive”, rekao je Cameron

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron izjavio je da je jasno da je u Srebrenici bio genocid i da će njegova zemlja glasati za rezoluciju o Srebrenici kada bude na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Na javnoj sjednici koja je održana u Domu lordova, Komitetu za međunarodne odnose i odbranu, državni sekretar za vanjske poslove David Cameron iznio je stav Vlade u vezi sa rezolucijom o Srebrenici.

“Izuzetno je depresivno da Srbija i Republika Srpska pokreću kampanju protiv poništavanja rezolucije. U Srebrenici je bio genocid. Mislim da se svi sjećate Srebrenice i to je bio genocid, jedan od najgorih koje smo vidjeli na našem kontinentu u posljednjih nekoliko decenija. Ujedinjeno Kraljevstvo će glasati za rezoluciju , javno ćemo se zalagati za usvajanje rezolucije i prozivati ​​one koji se tome protive”, rekao je Cameron.

Podsjećamo, rezolucija o Srebrenici trebala bi se naći na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a u ovom mjesecu, a već je izazvala veliku pažnju.

Sponzori rezolucije su Njemačka i Ruanda, a brojne zemlje već su najavile da će je podržati.