Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igor Radojičić

Broj oboljelih u Banjoj Luci još nije počeo da opada

radojicic

U tom gradu su aktivna dva karantina u kojima je smješteno ukupno 56 osoba, u kućnoj izolaciji je 2.100 i značajan broj oporavljenih od koronavirusa

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić upozorio je danas da taj grad još uvijek nije stigao do vrhunca epidemije koronavirusa te da je neophodno da se građani pridržavaju propisanih mjera, a bit će zabranjena okupljanja na još nekim lokacijama.

U Banjoj Luci su do sada koronavirusom zaražene 232 osobe, a Radojičić kaže da se od 19. marta zadržava isti trend oboljelih od 10 novooboljelih dnevno.

– To s jedne strane može da predstavlja dobru informaciju, jer smo spriječili da dođe do eksponencijalnog rasta, ali s druge strane pokazuje da još uvijek nije počeo da opada broj novooboljelih i da je još usponska faza – rekao je on i dodao da se situacija za sada može predvidjeti i kontrolisati.

U tom gradu su aktivna dva karantina u kojima je smješteno ukupno 56 osoba, u kućnoj izolaciji je 2.100 i značajan broj oporavljenih od koronavirusa.

Najavio je da će, nakon nekoliko izletišta, biti zatvorena Tvrđava Kastel, kampus i nekoliko fudbalskih stadiona u Banjoj Luci, na kojima je primijećeno okupljanje građana.

Radojičić je, nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, najavio ponovne kontrole u domovima za stare i nezbrinute osobe, jer se ubrajaju u rizične kategorije.

– Otvorit ćemo i novi, treći karantin, u srednjoškolskom domu – rekao je gradonačelnik Banje Luke te ponovo upozorio sve one koji namjeravaju da naredne praznike provedu u Banjoj Luci da će morati provesti 14 dana u lokalnom karantinu.