Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lionsi

Brojne donacije i pomoć za Bosnu i Hercegovinu

lions bih (1)

“Teško je nabrojati sve aktivnosti koje smo do sada uradila, ali u svaku akciju smo unijeli našu dušu. Naše je samo ono što damo drugima. Naš moto je “služimo”, i nastavljamo služenje u našoj zajednici”, kažu iz iz Lionsa Bosne i Hercegovine.

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su najveće međunarodne servisne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji preko 1.400.000 članova u više od 210 država širom svijeta i 49.000 klubova.

U Bosni i Hercegovini, Lionsi postoje skoro 30 godina. Njihov rad se odvija kroz pet klubova, Lions klub Prvi ženski, Lions klub Sarajevo Centar, Lions klub Sarajevo Olimpijski grad, Lions klub Tuzla i Lions klub Banja Luka Centar.

“Tokom prošle godine, uspješno smo odgovorili na pandemiju i uz pomoć dva međunarodna granta, obezbjedili smo za medicinske ustanove pomoć u vidu zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava, u iznosu od 10.000,00 USD, kao i 21 dezinfekcioni totem čija je vrijednost 10.000,00 USD.

Lionsi Bosne i Hercegovine već dugi niz godina služe potrebitim. Pomažemo slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini, donacijama bijelih štapova, toplomjera, laptopa i ostale neophodne opreme za kvalitetan život u zajednici. Opremili smo biblioteku za slijepe u Sarajevu. Izgradili kuću za osobe sa invaliditetom u Pazariću. U Centru Sumero opremili tri stana za osobe sa poteškoćama.

Učestvovali u pomoći poplavljenim područjima 2014. godine, paketima sa prehrambenim proizvodima u vrijednosti od 10.000,00 USD.

Donirali medicinsku opremu u vrijednosti od 50.000,00 USD Domu zdravlja u Maglaju nakon poplava.

Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” donirali kombi sa medicinskom opremom u vrijednosti od skoro 90.000,00 KM.

Partneri smo i sa Specijanom olimpijadom BiH.

Posjete i briga o korisnicima Sigurne kuće, Gerontološkog centra, Zavoda “Drin” Fojnica, Zavoda Pazarić, Udruženja slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo i Tuzla, Centra Sumero itd su naša stalna aktivnost.

Organizacija stručnih predavanja i osvještavanje o problemima dijabetesa, osteoporoze, prevencija ovisnosti i sl, su samo jedna od aktivnosti koju naši vrijedni članovi sprovode.
Posebnu pažnju posvećujemo borbi protiv dijabetesa.

Vodimo računa i o životnoj sredini. Za 100 godina lajonizma posadili smo 100 sadnica u Parku šuma Mojmilo, I 100 sadnica na Šetalištu Soko banja Tuzla. Učestvujemo i u akcijama čišćenja i očuvanja naših prirodnih bogatstava.

Teško je nabrojati sve aktivnosti koje smo do sada uradila, ali u svaku akciju smo unijeli našu dušu. Naše je samo ono što damo drugima. Naš moto je “služimo”, i nastavljamo služenje u našoj zajednici”, kažu iz iz Lionsa Bosne i Hercegovine.