Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pandemija koronavirusa

Brojne mjere predostrožnosti u Bugojnu

bugojno_mjere1 (1)

Kako je na snazi zabrana organiziranja javnih skupova i događaja, upitno je i održavanje zakazanih maturskih večeri u gradu, a neke škole su po tom pitanju već donijele odluku

Zbog sigurnosti gostiju i osoblja i proglašenja pandemije gripe u našem regionu zatvaramo objekt do daljnjeg, i molimo sve za razumijevanje. Ovakvi natpisi mogu se vidjeti na ulaznim vratima pojedinih ugostiteljskih objekata u Bugojnu, dok je radno vrijeme ostalih kafića skraćeno do 16 sati.

O sličnoj mjeri opreza razmišljaju i vlasnici prodavnica odjeće i obuće, koje su ovih dana primjetno slabije posjećene, u odnosu na ranije.

S druge strane, gužve se bilježe u apotekama, kao i u velikim tržnim centrima koji ostvaruju rekordne promete, naročito osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, koje kupci najviše traže.

Kako je na snazi zabrana organiziranja javnih skupova i događaja, upitno je i održavanje zakazanih maturskih večeri u gradu, a neke škole su po tom pitanju već donijele odluku.

Naime, iz Srednje stručne škole danas je učenicima koji završavaju školovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi upućena obavijest da se odgađa matursko veče, koje je bilo planirano za 17. april.

– Želimo da ovaj period prinudnog odmora iskoristite u svrhu educiranja na druge načine i da se pridržavate uputa nadležnih organa, datih u povodu novonastale situacije s virusom COVID-19 – poručeno je maturantima iz ove škole.

Također, iz Općinskog suda Bugojno obavijestili su građane da će sva ročišta, koja su zakazana pred ovim sudom od 16. marta do 3. aprila, biti prolongirana, te da su izuzetak ročišta koja su hitna.