BiH

Nezakonito uhapšen

Bruno Batinić napustio Banjaluku, o policijskom nasilju u RS-u saznali i Šveđani (FOTO/VIDEO)

21/06/2019

Njegova supruga Snježana je kazala da su odlučili da se hitno vrate u Švedsku, kako bi Bruno otišao na ljekraski pregled i uradio sve nalaze

Bruno Batinić otputovao je iz Banjaluke u Švedsku, čiji je državljanin, nakon što je jučer potpuno nezakonito uhapšen u parku između Palate republike i hrama Hrista Spasitelja.

Batinić je uhapšen samo zato što se pozdravio sa Ozrenom Perduvom, članom pokreta “Pravda za Davida”, koja je na meti MUP-a RS-a  više od godinu dana.

Na Batinića. koji ima 66 godina, nasrnulo je šest pripadnika Hunte, oborili su ga na zemlju i stavili lisice. Potom je odveden u njihovo sjdište, gdje njegovom advokatu nije dozvoljeno da prisustvuje saslušanju.

Batinić je, oko ponoći  prebačen u Hitnu pomoć, a potom u UBKC Banjaluka, gdje je pregledan, a na vrat mu je stavljena “kragna”, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Njegova supruga Snježana je kazala da su odlučili da se hitno vrate u Švedsku, kako bi Bruno otišao na ljekraski pregled i uradio sve nalaze.

Iako su mu u UBKC Banjaluka napisali da je sve u redu sa njegovim zdravljem, Snježana Batinić tvrdi da Bruno ne može da upravlja rukama i da ima problema sa ramenom.

Policija  je saopštila da je Batinić “odbio da postupi po zakonitom naređenju policije, a prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor, pri čemu je jedan policijski službenik zadobio povrede”.

Zaista je sramotno opravdanje banjalučke policije zbog nasrtaja šest policajaca na vremešnog Brunu i njegovo satiranje ni zbog čega, tvrdi Vasković.

Švedski portal Expressen objavio je opširan izvještaj o brutalnom napadu na Brunu Batinića, državljanina te zemlje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.