BiH

Poplave u Žepču i Novom ŠEheru

Bujice prijete da sve odnesu, mještani svim silama brane svoje kuće (VIDEO)

13/05/2019

Kada je u pitanju općina Žepče, zabilježen je porast nivoa rijeka Papratnice, koja se već izlila na nekoliko mjesta, i Krajnjače

Kiša koja je jutros počela padati jačim intenzitetom na području Žepča i Zavidovića već u popodnevnim satima je, nakon nekoliko obilnih pljuskova, donijela velike probleme u saobraćaju i štete domaćinstvima.

Na području Zavidovića vozači se upozoravaju na odrone na dijelu puta Zavidovići – Banovići te nanose kamenja i materijala na putu.

Poplavljeni su putevi u više prigradskih naselja, a saobraćaj je otežan na dijelu regionalnog puta Žepče – Zavidovići zbog izlijevanja potoka i nanosa na saobraćajnicu u Bistrici.

Kada je u pitanju općina Žepče, zabilježen je porast nivoa rijeka Papratnice, koja se već izlila na nekoliko mjesta, i Krajnjače.

Žepački podvožnjak na samom ulazu u grad još je zatvoren, a saobraćaj se odvija alternativnim pravcima na Papratnicu i Ograinu. Trenutno su u prekidu putne komunikacije na području Novog Šehera, piše Dnevni avaz. Da je stanje u Novom Šeheru alarmantno pokazuje i video ispod na kojems se vidi borba žitelja sa vodenom bujicom.

Članovi GSS-a Žepče izvukli su jedan automobil koji je ostao zarobljen ispod podvožnjaka.

Na području Žepča saobraćajnica M-17 je teže prohodna i saobraćaj se odvija usporeno zbog velikih količina vode na cesti.

Došlo je i do izlijevanja Matinske Rijeke u mjestu Takale kod autobuske stanice i saobraćaj je na ovom djelu u potpunosti prekinut i odvija se preko Ljubatovića.

Bujični potoci su napravili velike štete izlivši se u mjestima Lug – Brankovići. Teško je i u naselju Zenički Put, gdje se već bilježe veće štete od nanosa vode.

Prognoze najavljuju padavine i tokom noći te sutrašnjeg dana, pa su građani pogođenih područja maksimalno oprezni.

Dramatični snimci nabujale rijeke koja prijeti da odnese pješački most (VIDEO)

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.