Bukvarević: Dan državnosti slave oni koji svoju budućnost grade u BiH

bukvarevic
Ministar Salko Bukvarević

Na poziv Udruženja “Veterani Krajine Armije RBiH 1992-1995” Prijedor federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Ministar Bukvarević, s potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Senadom Bratićem i predsjednikom Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH Esadom Delićem posjetio je sjedište udruženja gdje je razgovarano o aktuelnim pitanjima iz nadležnosti ministarstva.

Delegacija je posjetila porodicu narodnog heroja Adila Bešića, a potom je odata počast šehidima i poginulim borcima na spomen obilježju u Kozarcu, šehidskom mezarju Rizvanovići i mezaristanu Skela u Prijedoru.

Bukvarević je obraćajući se prisutnima na akademiji upriličenoj povodom Dana državnosti poručio da ovaj dan obilježavaju svi oni kojima je Bosna i Hercegovina država, koju vole i u kojoj grade budućnost.

– Danas je i dan kada se s ponosom sjećamo šehida i poginulih boraca, ali i antifašista iz vremena 1941-1945 koji su u temelje Bosne i Hercegovine ugradili svoje živote – zaključio je ministar Bukvarević, saopćeno je iz kabineta ministra Bukvarevića.