Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pdp

Bundalo: Sjednica NSRS o Programu reformi neće ništa promijeniti

perica bundalo

Očekuje da skupštinsko zasjedaje 23. novembra bude “teško”, imajući u vidu zasjedanja o sličnoj temi

Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS Perica Bundalo smatra da dokument Program reformi predstavlja opredjeljenje Predsjedništva Bosne i Hercegovine za put BiH ka NATO-u te da posebna sjednica Narodne skupštine RS-a, zakazana za 23. decembar, neće ništa promijeniti.

– Program reformi je već usvojen i bilo je potrebno da sjednica Narodne skupštine bude zakazana mnogo ranije – rekao je Bundalo novinarima u Banjoj Luci.

Očekuje da skupštinsko zasjedaje 23. novembra bude “teško”, imajući u vidu zasjedanja o sličnoj temi.

– I bez obzira na to što na ovako krupnim pitanjima postoji potreba za postizanje jedinstva svih poslanika, bojim se da to neće biti moguće. Ovo jeste istorijski trenutak i pokazat će se koliko su ove ozbiljne odluke koje su donesene pitanje budućnosti i sudbine RS i njenih naroda – dodao je Bundalo.

Kolegijum Narodne skupštine RS-a usaglasio je danas da deveta posebna sjednica bude održana u ponedjeljak, 23. decembra sa početkom u 17 sati sa jednom tačkom dnevnog reda: Informacija o dokumentu Program reformi BiH, usvojen na 45. vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH održanoj 19. novembra 2019.

Sjednica je zakazana na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.