BiH

prijedlog vlade rs

Burna rasprava u NSRS-a o zakonu o igrama na sreću

12/03/2019

Iz Kluba poslanika SDS-a su istakli da su spremni da se podrži zakon, ukoliko bi se izmijenio član koji govori da igre na sreću “Lutrija RS-a” može realizovati i u poslovnoj saradnji s drugim licima

Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković izjavio je danas da se predloženim zakonom o igrama na sreću nikome ne pogoduje, kako to tvrdi opozicija. U obraćanju parlamentu kazao je da su rješenja iz novog zakona ista kao i u regionu.

Višković je izrazio spremnost da se prihvate amandmani opozicije koji bi poboljšali predloženi zakon.

Iz Kluba poslanika SDS-a su istakli da su spremni da se podrži zakon, ukoliko bi se izmijenio član koji govori da igre na sreću “Lutrija RS-a” može realizovati i u poslovnoj saradnji s drugim licima, koji su registrovani za promet roba i usluga, odnosno može u okviru poslovne saradnje povjeriti distribucuju srećaka i drugih sredstava za priređivanje lutrijskih igara na sreću tim licima.

Šef tog Kluba Miladin Stanić pojašnjava da traže da se taj član izmijeni i da će u tom slučaju prihvatiti zakon. I dalje navodi da ostaju pri tvrdnji da je zakon “za nekog pripremljen”.

Međutim, premijer Višković mu je odgovorio da takva odredba postoji i u aktuelnom zakonu.

– Tom odredbom je definisano da ‘Lutrija RS’ može da sklopi ugovore s preduzećima koje imaju kioske i druga prodajna mjesta na kojima se prodaje loto – tvrdi Višković.

Ministrica finansija RS-a Zora Vidović je rekla da Stanić pogriješio član zakona, koji je naveo kao sporan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.