Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcija

Bursać odgovorio Dodiku: Bošnjaci su dali 8372 svoje najbolje duše u Srebrenici

dodik reakcija na komšićevu izjavu
dodik milorad

“Bošnjaci su dali 8372 svoje najbolje duše, koje su ubijene u srebreničkom Genocidu. To je JEDINA I PRAVA NEPOBITNA ISTINA i ona ne služi da se sa njom lakše ili teže živi, nego da se u istoriju upiše zlo, kako se ne bi ponovilo u budućnosti”, napisao je Bursać na svom Facebook profilu

Milorad Dodik, budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozvao je danas Bošnjake da budu članovi komisije koja bi izradila novi izvještaj o Srebrenici.

Govoreći o inauguraciji na kojoj će morati položiti zakletvu dotakao se i teme izvještaja o Srebrenici.

“Pozivam Bošnjake da daju svoje najbolje ljude i sjednu s međunarodnim ekspertima. S istinom ćemo lakše živjeti. Ako bude takav odbor, ja sam spreman da prihvatim takav izvještaj, a ne da prihvatim ono što Valentin Inzko priča po Vijeću sigurnosti UN-a”, kazao je Dodik.

Dodikovu izjavu je među prvima komentarisao novinar i kolumnista Dragan Bursać, a njegov post vam prenosimo u cijelosti.

“Bošnjaci su dali 8372 svoje najbolje duše, koje su ubijene u srebreničkom Genocidu. To je JEDINA I PRAVA NEPOBITNA ISTINA i ona ne služi da se sa njom lakše ili teže živi, nego da se u istoriju upiše zlo, kako se ne bi ponovilo u budućnosti”, napisao je Bursać na svom Facebook profilu.