izglasan opoziv

Ćamil Duraković smijenjen s mjesta predsjednika Skupštine opštine Srebrenica

camil-durakovic-aa
Ćamil Duraković

“Danas direktno svjedočimo političkoj naredbi Milorada Dodika i drugih srpskih stranaka da se mene smjeni. Ja neću prestati govoriti”, kazao je Duraković

U Srebrenici se danas održava druga redovna sjednica Skupštine opštine Srebrenica. Na sjednici je usvojen prijedlog da se na dnevnom redu kao prva nađe tačka o opozivu predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Ćamila Durakovića.

Nakon toga je većina bošnjačkih odbornika napustila sjednicu, osim odbornika Salke Tursunovića. U nastavku sjednice izglasan je opoziv (15 za i jedan protiv) predsjednika SO Ćamila Durakovića, javlja Anadolu Agency (AA).

“Meni je bila čast da je mene na ovu poziciju predložio klub odbornika ‘Moja adresa Srebrenica’ i DF-a. Ne želim da odem s ove pozicije kao neko koga je neko etiketirao kao nacionalistu, srbomrsca, nekoga ko krši akte i zakone. Nastojao sam da radim po zakonu. Bošnjaci su bili opredjeljeni da rade u korist svih građana. Često smo govorili da nam uticaji dolaze sa strane i da to utiče na nas ovdje”, rekao je Duraković.

On smatra da su “Bošnjaci pokazali hrabrost ulaskom u vlast”.

“Bošnjaci su pokazali političku hrabrost kada smo ušli u vlast kako bi deblokirali rad lokalne zajednice. Danas direktno svjedočimo političkoj naredbi Milorada Dodika i drugih srpskih stranaka da se mene smjeni. Ja neću prestati govoriti. To je sigurno i nastaviću govoriti ovdje u Skupštini i na svim mjestima gdje treba o problemima građana. Svima je jasno da ulazimo u političku krizu u Srebrenici”, rekao je Duraković nakon smjene za AA.