susret u sarajevu

Čampara i general Tabor o značaju američkog prisustva u BiH

210927_FUP

Ministar Čampara zahvalio je generalmajoru Taboru za dosadašnju saradnju, te je razgovarano o potrebi za budućom saradnjom

Delegacija Američke komande snaga za specijalne operacije u Evropi (SOCEUR), predvođena generalmajorom DavidomTaborom, sastala se danas s federalnim ministrom unutrašnjih poslova Aljošom Čamparom.

Razgovarano je o zajedničkim aktivnostima iz prethodnog perioda te o sigurnosnom značaju prisustva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Ministar Čampara zahvalio je generalmajoru Taboru za dosadašnju saradnju, te je razgovarano o potrebi za budućom saradnjom.

Predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) izrazili su spremnost da se održe zajednički treninzi u organizaciji američkih trupa u kojem bi učestvovali entitetska ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Sastanku, koji je održan u prostorijama Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije FMUP-a, pored ministra Čampare, prisustvovali su komandat Specijalne policijske jedinice Mustafa Selmanović i Vahidin Munjić ispred kabineta direktora Federalne uprave policije, saopćeno je iz ove policijske agencije.