Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pitanje zastupnika

Čampara: Na koga je uknjiženo 20 hektara zemljišta na Ilidži?

c0738518b4d02d7f5ca31d3dd42982d2

On je pitao kako je moguće da je Skupština KS donijela Odluku o neprihvatanju ponude Terme Čatež, te kako je Skupština KS donijela takvu odluku iako za istu nije dobila mišljenje Pravobranilaštva KS

Na današnjoj prvoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik Aljoša Čampara (SDA) postavio je pitanje u vezi Termalne rivijere Ilidža.

„U javnosti su se pojavile oprečne informacije u vezi sa privrednim društvom Termalna Rivijera Ilidža čiji je suosnivač  Kanton Sarajevo, a koje govore o tome da se na zemljištu koje je ugovorom o zajedničkom ulaganju dodijeljeno na korištenje u svrhu izgradnje banjsko-lječilišnog kompleksa, navodno grade stambene zgrade od strane trećih lica“, rekao je Čampara.

On je pitao kako je moguće da je Skupština KS donijela Odluku o neprihvatanju ponude Terme Čatež, te kako je Skupština KS donijela takvu odluku iako za istu nije dobila mišljenje Pravobranilaštva KS.

„Da li je Vlada prije utvrđivanja prijedloga o neprihvatanju ponude firme Terme Ćatež izvršila analizu ili pribavila informaciju u kojoj mjeri je investicija realizirana“, pitao je Čampara.

Zatražio je i informaciju na koga je uknjiženo zemljište od približno 20 hektara, odnosno 200 dunuma koje je prema prvobitnom ugovoru od strane KS dato na korištenje Termalnoj Rivijeri.

„Radi li se o pravu korištenja ili pravu vlasništva, te da li su tačne informacije da se zemljište već prodaje trećim licima i ako jesu  na koji način se takve transakcije vrše“, upitao je Čampara.