BiH

Ministar unutrašnjih poslova FBiH

Čampara obišao lice mjesta: “Sve se odigralo u pet minuta”

12/02/2019

Nakon što se zahvalio svima koji su učestvovali u akciji, govorio je i o trenucima u kojima je Gačić ubijen

Sarajevski specijalci ubili su Edina Gačića koji je pucao na njih u Lepenici kod Kiseljaka.

Tek nakon što se vratio sa mjesta gdje je ubijen Gačić, za N1 govorio je ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara.

“Želimo obavijestiti građane da je u razmjeni vatre ubica lišen života. Posjetili smo specijalnu jedinicu MUP-a KS, i specijalca koji je lakše ranjen. Dobro je, lakše je ranjen u nogu, dobro se osjeća i hitna pomoć je gore”, kazao je Čampara.

Nakon što se zahvalio svima koji su učestvovali u akciji, govorio je i o trenucima u kojima je Gačić ubijen.

“Ostaje gorak okus današnje komemoracije i dženaze. Mislim da se sve odvijalo, u nekih pet minuta, kada je naš policajac spušten u kabur, ovdje se odvijala razmjena vatre, i epilog je takav kakav jest. Bitno je da su ostali specijalci dobro, i da nemamo više ranjenih ili ne daj Bože, ubijenih, čega smo se sve vrijeme pribojavali”, kazao je ministar.

Na pitanje da li se Gačić na ovom mjestu skrivao, kazao je da je to moguće.

“Moguće je da se na ovom mjestu skrivao, nešto su nam pokazali specijalci koji su pratili taj trag već dva dana, za ostale detalje nemojte pitati, bitno je zbog sigurnosti specijalaca koji su učestvovali da više detalja ne govorimo, molim strpljenja”, zaključio je Čampara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.