Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Čaušević izbjegao zapljenu imovine, pa Osmiću “pravio rogove” (FOTO)

22/09/2015

Pljenidba imovine Kemala Čauševića, bivšeg direktora UIO BiH po izgubljenoj tužbi koju je podnio Mehmedalija Osmić, čelnik Sindikata UIO BiH nije izvršena jer je Čaušević na račun nadležnog suda jutros uplatio iznos od 5.800 KM iako je to trebao učiniti prije dvije godine.

Osmić je u obraćanju novinarima kazao da je danas pobijedila država i pravda, ali da će na ovaj iznos Čaušević morati platiti i zatezne kamate.

Inače, zapljena imovine trebala se održati u jednom od brojnih Čauševićevih stanova u ulici Mula Mustafe Bašeskije 12 koje je stekao dok je obavljao funkciju direktora UIO BiH.

OSMIC(1)

Čaušević se pojavio na licu mjesta gdje je prolazeći Osmiću iza leđa stavio mu dva prsta iznad glave tzv. rogove.

Inače, Čaušević je uhapšen u akciji Pandora u junu 2014. zajedno sa još 54 osobe po nalogu Tužilaštva BiH pod sumnjom za organizirani kriminal, pranje novca te carinske i porezne utaje.

Na slobodu je pušten u septembru 2014. godine, a do danas je ostalo nejasno da li ima status optuženog, svjedoka ili osumnjičenog.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.