Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čavić: Dodik nakon oktobra više neće vladati Banjom Lukom

BiH

dragan cavic

Nakon gotovo dvije decenije vladavine SNSD-a u Banjoj Luci, Milorad Dodik i Nebojša Radmanović, nakon lokalnih izbora u oktobru, više neće vladati tim gradom – tvrdi Dragan Čavić, zajednički kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banje Luke.

Ističe da bez obzira na to ko će biti kandidat SNSD-a za tu funcije, predstavljat će Dodika i Radmanovića koji su u proteklom periodu vladali u Banjoj Luci i koji će u oktobru biti politički pobijeđeni.

Potvrdivši da se predstavnici Saveza za promjene neće odazvati današnjem sastanku koji je zakazao predsjednik RS-a u vezi s protestima 14. maja, Čavić je u izjavi novinarima rekao da nije trebao ni da ih zove, jer je na najavu opozicije u RS-u da održe proteste 14. maja, kao demokratsko pravo, najavio kontramiting i time ugrozio sve građane RS-a.

-Dodik nije trebao da to radi, jer 2004. godine, kada je on bio organizator demonstracija u Banjoj Luci, bio sam predsjednik RS-a i nije mi ni palo na pamet da pravim kontramitinge i ugrožavam život građana, jer sam tada predstavljao sve njih – naveo je Čavić.

Kazao je da Savez za promjene još nije dobio dozvolu za organizaciju protesta 14. maja u Banjoj Luci, ali da ostaju pri stavu da se održe u 12 sati u Parku “Mladen Stojanović“, uz protestnu šetnju ka Trgu Krajine.

-To što je Dodik odlučio da u isto vrijeme na tom mjestu pravi miting je njegov problem – naveo je.

Sigurnost građana koji će prisustvovati mitingu vlasti i protestima opozicije, kazao je, bit će rizična zbog Dodikovih odluka.

-Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da se poštuje zakon, ali u kretanju i dolasku nemoguće je izbjeći da se ljudi susretnu i apelujem da oni koji će se odazvati na naš skup pokažu da je to skup nezadovoljnih građana protiv onih koji su na vlasti i žele sve da naprave da zaštite svoj položaj – rekao je Čavić ustvrdivši da ima informacije da se na sve načine onemogućava opoziciji da osigura prijevoz građana na proteste.

-Imam informacije da je moguće da čak neke osobe budu ubačene na skup da bi proizveli utisak da je opozicija opredijeljenja da pravi nerede, što nije tačno – kazao je Dragan Čavić.