Čavić: Ko je vladao strahom uvijek je sa vlasti otišao u najvećem strahu

dragan cavic

“Narod nije stvarao policiju zbog jedne stranke i pojedinaca koji bi vladali uz pomoć stranačkih falangi. Istorija je pokazala da svako ko je vladao strahom, vladavinu je završio u strahu”, poručio je sinoć na Laušu predsjednik NDP-a Dragan Čavić, koji se obratio velikom broju građana okupljenih na tribini Saveza za pobjedu u ovoj banjalučkoj mjesnoj zajednici, kaže se u saopštenju NDP-a.

Čavić dodaje da griješe svi oni koji misle da je pred izbore moguće isprepadati građane Banjaluke, a naročito, kako je rekao, ”slobodarskog Lauša u kojem nema kuće da neko iz nje nije bio borac u ratu”.

”Poslije Izbora, 8. oktobra, nastaju ogromne promjene u policiji, ali ne u poštenom dijelu policije, već u samom vrhu. Ovoliko mješanje policije, koja bi trebala biti popuno nezavisna, u izborni proces, još nije viđeno u Republici Srpskoj i regionu”, ističe Čavić.

On smatra da takvo miješanje mora prestati, jer kako ističe ”nije Republika Srpska stvarala policiju, falange i policijske šefove za jednu političku stranku, već za vladavinu prava i sigurnost vlastitog naroda.

Čavić je poručio građanima da u Republici Srpskoj može biti mnogo bolje te da ne nasjedaju na razne ucjene.

”Ko je vladao strahom uvijek je sa vlasti otišao u najvećem strahu. To je istorija do sada pokazala”, kazao je Čavić i dodao da je masovnost izlaska na izbore manifestacija sposobnosti da se sačuva država koja je u ratu stvorena.

”Ako odustanemo od izbora, odustali smo od države”, zaključio je predsjednik NDP-a, stoji u saopštenju.