Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čavić: Oni koji narod hrane prošlošću, a pojeli su budućnost ne zaslužuju vlast

dragan cavic44445

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić istakao je danas da je uvjeren da se ozbiljnom, demokratskom i organizovanom političkom borbom naredne godine u RS-u može promijeniti stanje, ali, kaže, do toga neće doći dok se promijeni aktuleni “režim”.

Savez za promjene, koji se ne slaže s politikom aktulene vlasti u RS, istakao je, ima obavezu prema građanima da napravi ozbiljne pomake da se stvari u RS učine boljim.

Oni koji, kako je naveo, u 21. vijeku narod hrane prošlošću, a istovremeno su im pojeli i sadašnjost i budućnost ne zaslužuju da budu tu gdje jesu.

I predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je rekao da stranke Saveza za promjene mogu zajedničkim djelovanjem stvoriti perspektivu za građane u RS.

Osim predstavnika NDP-a i SDS-a, članovima osmog programskog sabora Partije demokratskog progresa (PDP), danas u Banjoj Luci obratila se i potpredsjednica Srpske napredne stranke (SNS) Srbije Marija Obradović, koja je istakla da je regionalna saradnja od velikog značaja.

– Hoćemo dobre, prijateljske odnose sa zemljama u regionu. Smatramo da s više poštovanja i uvažavanja možemo da gradimo stabilniju budućnost na ovim prostorima – istakla je ona.

PDP na osmom programskom saboru u Banjoj Luci razmatra Deklaraciju o budućnosti RS-a i Program obnove RS.