Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čavić pozvao Radojičića na televizijski duel

cavic_radojicic

Predsjednik NDP-a i kandidat za gradonačelnika Banje Luke Dragan Čavić pozvao je danas protivkandidata iz SNSD-a na lokalnim izborima Igora Radojičića da u TV duelu suoče argumenta, te pokažu sposobnosti da vode najveći grad u RS-u.

Tvrdi da će SNSD izgubiti vlast u Banjoj Luci na predstojećim lokalnim izborima, jer građani žele promjene koje i nudi Savez za promjene.

Navodi da Radojičić ne može da poboljša privrednu situaciju i zapošljavanje u najvećem gradu RS-a, jer je obavezan prema Miloradu Dodiku, dok on nije.

-Odbijanje Radojičića da potpiše izjavu o referendumu nakon godinu dana vlasti pokazuje da je on obavezan da polaže račune svom šefu Miloradu Dodiku, a ne građanima. To znači i da Radojičić ne odstupa od dosadašnje loše politike SNSD-a u Banjoj Luci – kazao je Čavić na pres-konferenciji ustvrdivši da Radojičić „nema ni kompetencije za upravlja gradskim budžetom“.

Tvrdi da ima konceprt kako da u naredne četiri godine gradska kasa iz sadašnjeg deficita pređe u suficit, kroz smanjenje poreskih opterećenja, a povećanje prihoda na imovinu, uz olakšice za one koji se bave proizvodnom djelatnošću.

-Oni iz Banje Luke bježe zbog velikih kumalnih naknada – tvrdi Čavić navodeći da je šokantan podatak da je od 2010. do 2015. zatvoreno 1.519 samotalih preduzetničkih obrta.

Tvrdi da ima namjeru, da kada pobjedi na predstojećim lokalnim izborima, promjeni politiku zapošljavanja, kroz smanjenje parafiskalnih nameta, jer je dosadašnja vlast imala „maćehinski odnos prema privrednicima“.

Upozorio je i da je od najvećeg grada RS-a uspješnija općina Tešanj, u FBiH, koja ima godišnji izvoz veći od dvije milijarde KM, ali tvrdi da on, a ne kandidat SNSD-a za gradonačelnika Igor Radojičić, ima ključ za povećanje zapošljavanja u Banjoj Luci.