Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Čeka li nas i večeras olujno nevrijeme?

tuzla nevrijeme
FOTO: Tuzlanski.ba

Meteorolozi kažu da je pred nama kratki “predah” i nešto mirnije vremenske prilike. Barem kada su orkanski vjetrovi u pitanju

Olujno nevrijeme koje se proteklih dana u popodnevnim i večernjima satima u dijelovima naše zemlje, napravilo je ogromne materijalna šteta, a u Brčkom je odnijelo i jedan život.

Jaki vjetrovi, kiše praćene gradom, počele su sa srijede na četvrtak. Tako je bilo sve do sinoć, kada su najteže bili pogođeni Banjaluka, Tuzla, Gračanica…

Čeka li nas to i večeras?

Meteorolozi kažu da je pred nama kratki “predah” i nešto mirnije vremenske prilike. Barem kada su orkanski vjetrovi u pitanju.

Danas se u većem dijelu naše zemlje se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u centralnim, istočnim, jugozapadnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak meteorolozi prognoziraju sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 39 stepeni Celzijusa.

U utorak također sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne rijetki i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Bosni. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje do 28, a dnevna od 32 do 38.

U srijedu, 26. jula, pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 30 stepeni.