Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kladanj

Čekali i po 27 godina: Riješeno trajno stambeno zbrinjavanje za 19 porodica

Foto: FMROI

Uručenju ugovora i useljenju korisnika prisustvovali su ministar za ljudska prava Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, federalni ministar za ljudska prava i izbjeglice Nerin Dizdar, načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović, predstavnici donatora iz Europske unije

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u Federaciji Bosne i Hercegovine realizira projekat koji osigurava smještaj porodicama kroz Regionalni stambeni program (RSP).

Završena je implementacija projekta za neprofitno socijalno stanovanje u Kladnju. Devetnaest porodica iz populacije povratnika, raseljenih i socijalno osjetljivih danas je preuzelo ključeve novoizgrađenih stanova i time trajno riješili stambeno pitanje.

Uručenju ugovora i useljenju korisnika prisustvovali su ministar za ljudska prava Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, federalni ministar za ljudska prava i izbjeglice Nerin Dizdar, načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović, predstavnici donatora iz Europske unije.

-Sretni smo što smo izgraditi ova dva funkcionalna i kvalitetna objekta ovdje u Kladnju i što su korisnici uselili u njih prije zime. Ovo je rezultat dobre saradnje domaćih institucija i Europske unije koji su bili uključeni u realizaciju ovih projekata i ono što je najvažnije vidimo devetnaest sretnih porodica. Danas smo zaboravili sve poteškoće na koje smo nailazili u izgradnji objekata jer smo došli do konačnog cilja i uslovnih prostorija za buduće korisnike – istakao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.

Ključeve stana preuzeo je i Mustafić Senaid koji je ispričao da je bio protjeran iz Milića.

-Boravio sam u kolektivnom centru 27 godina. Ovo je veliki dan za sve nas. Danas sam riješio najznačajnije pitanje u životu. Sretan sam što ću sa budućim komšijama nastaviti svoj život i vjerujem da slijede bolji dani za sve nas – kazao je Mustafić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.