Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelnici SDA: Želimo sa Efendićem nastaviti razvijati Novi Grad

sda-novi-grad12

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Novi Grad i kandidat za načelnika ove općine Semir Efendić održali su večeras centralni predizborni skup u dvorani “Ramiz Salčin“ uoči lokalnih izbora u BiH 2. oktobra.

Mnogobrojnim članovima stranke i prisutnim građanima obratili su se predsjednik općinske organizacije SDA Novi Grad Huso Ćesir te kantonalni premijer Elmedin Konaković. Oni su pozvali birače da podrže kandidate SDA za Općinsko vijeće Novog grada, ali i kandidata za načelnika Semira Efendića.

“Trebalo je 2012. godine preuzeti općinu Novi Grad od onih koji su je vodili 12 godina. To je bilo vrijeme brojnih afera. Efendić je prije četiri godine bio autor programa preuzimanja vlasti u Novom Gradu. Od birača smo dobili povjerenje i pobijedili. U protekle četiri godine smo uradili mnogo“, poručio je Ćesir.

Podsjetio je na realizirane projekte u Novom Gradu te najavio nove projekte koji se nalaze u planu i programu Semira Efendića.

“Pripremamo izgradnju kongresnog centra, školskih objekata, sportskih sala, ali i drugih objekata. Želimo da nastavimo ravnomjerno razvijati općinu, da ona bude mjesto ugodnog življenja. Velika sredstva planirana su za narednu godinu“, rekao je Ćesir.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković podsjetio je da opozicione stranke u ovom kantonu nemaju kandidate za načelnike svih općina.

“SDA s druge strane ima kandaiate u svim općinama. Mi pokušavamo sve da BiH napreduje, a druge stranke su se udružile protiv BiH i SDA“, rekao je Konaković.

Prisutnima se obratio i aktuelni načelnik i kandidat za predstojeće izbore Semir Efendić.

„Naše jedinstvo, druženje i podrška koju nam dajete ne treba da bude samo stvar političkih izbora, nego stvar opredjeljenja. Moj najveći uspjeh kao načelnika bit će kada kada vi počnete doživljavati sve ovo što radimo u Novom Gradu kao svoj lični uspjeh. Jedino takav odnos nas može voditi u izvjesniju budućnost“, poručio je Efendić.