Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ensad Korman

Čelnik FUP-a: Čim sam stupio na dužnost, izgubio sam dobrog policajca

ensad_korman

Rekao je da je zabrinutost građana bila opravdana

Ensad Korman, v.d. direktora Federalne uprave policije, osvrnuo se na današnju akciju u kojoj su specijalci lišili života Edina Gačića, serijskog ubicu.

– Čim sam stupio na dužnost, izgubio sam jednog dobrog policajca. Bio mi je to najtužniji dan u životu, a večeras mi je najsretniji dan, s obzirom na to da smo pronašli ubicu našeg policajca, rekao je Korman.

Korman se slaže da je pronalazak Edina Gačića rezultat zajedničkog i efikasnog rada policijskih agencija Bosne i Hercegovine, od kantonalnih do entitetskih, te im se zahvalio na ukazanoj pomoći.

Rekao je da je zabrinutost građana bila opravdana.

– Građani su bili sa pravom zabrinuti. Mi smo konstantno davali da mogu vjerovati policijskim službenicima Federacije i da smo mi spremni. Na ovoj akciji smo pokazali da možemo djelovati i zaštititi naše građane, rekao je Korman.

Smrt policajca Mahira Begića pokrenula je pitanje o adekvatnosti zaštite objekata, odnosno opremljenosti i brojnosti policijskih službenika koji štite određene objekte.

– Shodno zakonskim propisima i našim podzakonskim aktima predviđa se sa koliko se policajaca koji objekt štiti. Ono što možemo učiniti u narednom periodu, evo ja koji sam trenutno rukovodilac FUP-a, obećavam da ću se založiti da svi policijski službenici dobio adekvatnu zaštitnu opremu za zaštitu objekata i da na taj način zaštitimo koliko-toliko naše policijske službenike, rekao je Korman za TV1.