Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zastupnik sdp-a

Čengić: Dopuniti zakon o ublažavanju ekonomskih posljedica od pandemije (VIDEO)

irfan-cengic

Čengić je danas novinarima prije početka sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH istakao da Prijedlog tog zakona ne tretira mnoge oblasti te da će ga pokušati amandmanski dopuniti

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) Irfan Čengić u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine očekuje da će u narednim danima razmatrati Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Čengić je danas novinarima prije početka sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH istakao da Prijedlog tog zakona ne tretira mnoge oblasti te da će ga pokušati amandmanski dopuniti.

Između ostalog, smatra da svi radnici kojima je zabranjen rad, od države trebaju dobiti minimalnu neto plaću, kao i plaćeni dopust za roditelje s mlađom djecom, ali i mjere kada je u pitanju moratoriji na rate kredita.

Jedina tačka dnevnog reda bit će izmjena Poslovnika koja će omogućiti daljnji rad zastupnicima elektronskim putem. Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa kojeg je sinoć potpisao federalni premijer Fadil Novalić neće se danas naći na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koja se danas održava u Domu mladih u Sarajevu.