BiH

Čengić odgovorio Išeriću: Efendija, skini ahmediju pa se bavi politikom

01/11/2016

Irfan Čengić, nosilac liste SDP-a BiH na oktobarskim lokalnim izborima i novoizabrani vijećnik Općine Stari Grad, prokomentarisao je istup imama Careve džamije u Sarajevu Sadrudina Išerića, a vezano za odnose SDA i Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a, inače koalicione partnere na svim nivoim vlasti.

Podsjećamo, Išerić je na svom Facebooku profilu uputio poruku čelnicima SDA-a nakon iskaza koji je na Sudu u Prištini dao Radončić, na suđenju narko bosu Naseru Kelmendiju.

“Efendija distancirajte se od politike, jer rizikujete da se vjernici distanciraju od vas! Ako želite da se bavite politikom skinite ahmedije. Svaki petak slušam hutbe, ali često s knedlom u grlu radi političke propagande na njima (čast izuzecima). Dobro znate da ćete odgovarati što ste određenim ljudima vašom podrškom omogućili pljačku naroda, krimnal i korupciju, prodaju države čak i vakufske imovine… I to, nažalost, sve u ime Bošnjaka, sve u ime islama. Vaš posao je da se brinete za sve muslimane, a ne da nas koji nismo u tim strankama stavljate na stub srama. Dok sam živ religija će biti dio mog života, ali i borba za sekularnu BiH, zemlju svih nas”, poručio je Čengić imamu Išeriću.

Irfan Čengić obnaša i funkciju generalnog sekretara SDP-a BiH.

Imam Careve džamije poručio vrhu SDA: Distancirajte se od Radončića

Komentari