Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opći izbori 2022.

Centralna izborna komisija objavila kompletne kandidatske liste

U BiH otvorena birališta za lokalne izbore
15.11.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Tocno u 7 sati otvorena su biralista sirom Bosne i Hercegovine. Na ovim izborima gradjani biraju lokalnu vlast, nacelnike, gradonacelnike, gradska i ocinska vijeca. Ukupno je 30.809 kandidata od cega 425 kandidata za nacelnike i gradonacelnike.rrPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Građani biraju članove Predsjedništva BiH, Parlamenta BiH, entitetskih parlamenata kao i zastupnike kantonalnih skupština

Centralna izborna komisija BiH danas je na web stranici objavila kompletne kandidatske liste. Opći izbori zakazani su za 2. oktobar, a građani biraju članove Predsjedništva BiH, Parlamenta BiH, entitetskih parlamenata kao i zastupnike kantonalnih skupština.

Kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda su Denis Bećirović, Bakir Izetbegović i Mirsad Hadžikadić.

Iz reda hrvatskog naroda tu su Borjana Krišto i Željko Komšić.

I iz reda srpskog naroda na listi su Borislav Bijelić, Željka Cvijanović, Mirko Šarović, Vojin Mijatović i Nenad Nešić.

Za funkciju predsjednika RS-a boriće se 31 kandidat, a između ostalih, tu su Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, Jelena Trivić (PDP), Radislav Jovičić (DNS), Senad Bratić (Pokret Država), Ivan Begić, Ćamil Duraković (nezavisni kandidat), Neđo Đurić (SPS) i drugi.

Na ovom LINKU možete pogledati kompletne liste.