Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izborni skup DF-a u Goraždu (FOTO)

image-0-02-01-ba3507e48fb6c01e951f04195066e5ab652880fbd8ad724b78cdcdb817dc486c-v

Polaganjem cvijeća na Spomen-obilježju poginuloj djeci započeo je Centralni izborni skup Demokratske fronte za Lokalne izbore u Goraždu, gdje su gosti bili Željko Komšić i Samer Rešidat.

Na skupu su se prisutnima obratili Dževad Adžem, zastupnik u Parlamentu FBiH, te Edita Velić, zastupnica u Skupštini BPK, a nakon predstavljanja kandidata i kandidatkinja za Općinsko vijeće u Goraždu, i Samer Rešidat, kandidat za načelnika Općine Centar.

„Podrška kandidatima i kandidatkinjama u Goraždu je prijateljski čin, i zbog toga dijelom i obaveza. Oni rade teškouvjetovan posao u tom gradu i zato im hvala u ime svih članova Demokratske fronte“, izjavio je Samer Rešidat i dodao da je današnji dolazak delegacije DF i predsjednika Komšića u Goražde potvrda jedinstva stranke i opredjeljenja da se zajedničkim snagama osigura jedinstvena podrška svim kandidatima.

„Nisam očekivao toliko oduševljenje mojih dolaskom, ali ako je to zahvalnost za međusobnu saradnju i podršku, onda je dijelom razumljivo. Ja sve što radim, radim to koliko srcem toliko i razumom i to ljudi prepoznaju“ – rekao je Samer Rešidat poslije održanog skupa.

Završne riječi Željka Komšića na održanom skupu bile su poziv da se na Lokalnim izborima podrže kandidati i kandidatkinje Demokratske fronte u Goraždu. Posebno se osvrnuo na brojne građane ovog grada koji su imaju prebivalište u Sarajevu i pozvao ih da iskoriste svoje glasačko pravo.