Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog akciza

Centrotrans poskupio autobuske karte na “pojedinim linijama”

centrotrans

Nakon što je društvenim mrežama počela kružiti informacija kako je Centrotrans izmijenio cijene gradskog prijevoza, iz Press službe ove kompanije su nam potvrdili tu informaciju

Iako je predsjednik Centrotransa Safudin Čengić prije manje od mjesec dana izjavio kako ovaj prevoznik neće mijenjati cijene karata, ipak je došlo do poskupljenja.

“Za iste pređene kilometre Centrotrans je zbog povećanja akciza i cijena goriva izdvojio 1,3 miliona KM više ove godine u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, a sve kako ne bismo mijenjali cijene karte”, kazao je Safudin Čengić, predsjednik Centrotransa i predsjednik Udruženja poslodavaca KS krajem oktobra ove godine.

Nakon što je društvenim mrežama počela kružiti informacija kako je Centrotrans izmijenio cijene autobuskih karata, iz Press službe ove kompanije su nam potvrdili tu informaciju.

“Cijene nisu povećane, već jednostavno korigovane, i to zato što je postalo nemoguće uopće pokriti troškove energenata na pojedinim linijama. Cijene karata više nisu bile dovoljne ni da opravdaju troškove na nekim linijama, tako da smo bili na gubitku”, kazala nam je Borislava Purković, PR Centrotransa.

Ni sama, kaže, ne zna za koliko su povećane cijene karata zbog činjenice da je izmjena stupila na snagu tek jutros, ali tvrdi da to nije slučaj na svim linijama, već samo na nekim prigradskim koje su bile neodržive zbog nametnutih akciza.

Nezvanično, radi se o poskupljenju od 15%.