Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goran čerkez

Čerkez: Iduće sedmice prije 12 sati ne idite u pošte i prodavnice

cerkez

Zamolio je sve građane da u tom periodu izbjegnu izlazak vani i kretanje koliko god je to moguće, posebno na mjestima gdje se podižu penzije, poštama, uredima i trgovinama

Dozvolili smo osobama starijim od 65 godina da naredne sedmice podignu penzije. Ovim putem želim pozvati sugrađane da se pridržavaju mjera lične zaštite i da ne izlaze narednih pet dana od 8.00 do 12.00 sati kada je penzionerima omogućeno kretanje – rekao je Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez na današnjoj konferenciji za medije federalnih institucija.

Zamolio je sve građane da u tom periodu izbjegnu izlazak vani i kretanje koliko god je to moguće, posebno na mjestima gdje se podižu penzije, poštama, uredima i trgovinama.

Naglasio je da donešene mjere za sada daju određene rezultate, te da je i dalje veoma bitno da se građani pridržavaju mjera lične zaštite, posebno kada je njihovim starijim sugrađanima dozvoljeno da prošetaju i podignu penzije.

– Da ne bismo ugrožavali njihovo zdravlje, još jedanput vas molim da u periodu od 08.00 do 12.00 sati do naredne nedjelje ne izlazite i da starijim osobama omogućimo slobodu kretanja. Sve ćemo pratiti i sukladno tome u narednom periodu donositi mjere za stabilnost situacije, kakvu trenutno imamo – rekao je.

Čerkez je dodao da je u toku testiranja na koronavirus danas do 16 sati 41 osoba testirana pozitivno, te da je sve promjene moguće pratiti na platformi www.covid-19.ba.