BiH

Čerkezović: Moramo učiti na greškama i spremni dočekati Latviju

31/07/2017

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hecegovine jučer je ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

Nakon pobjede u prvom kolu nad aktuelnim prvacima Evrope Francuzima, izabranici selektora Borisa Džidića jučer su u Bratislavi, u drugom kolu D-grupe EP-a, savladali domaćina Slovačku sa 73:68.

Selekciju BiH predvodili su Sani Čampara sa 20 poena, Emir Čerkezović sa 15 poena i devet skokova te Njegoš Sikiraš sa 14 poena.

Kapiten reprezentacije BiH Emir Čerkezović osvrnuo se na taj meč, te naglasio da nije bilo lako igrati protiv domaćina takmičenja.

– Očekivano težak meč pred domaćom publikom. Slovaci su nas uveli u njihov ritam igre što nam nije odgovaralo, ali na kraju smo u egal meču uspjeli slaviti. Moramo naučiti na greškama i pripremiti se za predstojeće utakmice – izjavio je Čerkezović.

U posljednjem kolu prve faze takmičenja juniori BiH 1. augusta igraju protiv Latvije, a Čerkezović napominje da bi pobjeda u tom meču selekciji BiH značajno olakšala nastavak takmičenja.

Nakon dva kola BiH je u vodstvu sa četiri boda, po tri imaju Francuska i Latvija, a Slovačka je posljednja sa dva boda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.