Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cik BiH

Četiri kandidata u trci za novog načelnika Općine Kakanj

150219_kakanj

Dosadašnji načelnik Nermin Mandra na Općim izborima 2018. godine izabran je za zastupnika SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine

U Kaknju će, prema odluci Centralne izborne komisije BiH, u nedjelju, 17. februara biti održani prijevremeni izbori na kojima će građani za načelnika Općine moći birati između četiri kandidata.

Naime, dosadašnji načelnik Nermin Mandra na Općim izborima 2018. godine izabran je za zastupnika SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Političke su stranke za njegovog nasljednika građanima tog grada ponudile trojicu kandidata: Aldina Šljivu (SDA), koji je i aktuelni vršilac dužnosti načelnika Općine, zatim Eldina Mijoča (SDP) i Ivicu Petrovića (HDZ), dok je četvrti kandidat, Hamza Begić, i jedini nezavisni kandidat na ovim izborima.

-Kao i na prethodnim općinskim izborima, isti je broj biračkih mjesta, što znači da imamo 59 redovnih i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim biračkim listićima. Ostala su i tri mobilna tima, tako da je sve ostalo nepromijenjeno pa će i biračima biti lakše da u nedjelju izađu na izbore – ističe predsjednik Općinske izborne komisije Kakanj Edin Kasper.

On dodaje da je na dan 28. janaura ove godine, u centralnom biračkom spisku CIKBiH, bilo registrirano 33.988 birača za čiju će se naklonost boriti četvorica kandidata.