Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cijela općina Neum ostala bez električne energije

BiH

neum

Elektroprivreda HZHB jutros je u 8.00 sati  obustavila isporuku električne energije kompletnoj općini Neum, a prekid će trajati do 18.00 sati.

“Razlog obustave isporuke električne energije u općini Neum je revizija postrojenja”, rečeno je iz Elektroprivrede HZHB.

Predsjednik Udruženja turističkih radnika Neum Davor Kresić rekao je da je nezadovoljan ponašanjem odgovornih ljudi iz Elektroprenosa i Elektroprivrede HZBH, s obzirom na to da je isključenje najavljeno plakatima u petak popodne, 22. maja, što je turističkim radnicima nanijelo ogromnu štetu budući da se u Neumu trenutno odmara tri hiljade gostiju.

“Sve je paralizovano, banke ne rade, bankomati su van funkcije, a gosti ne mogu platiti preko POS uređaja. Gosti u hotelima su na bazi punog pansiona, održavaju se konferencije, a sve u mraku. Već smo primili reklamacije od francuskih i njemačkih touroperatera, koji će tražiti od hotelijera nadoknadu štete zbog nestanka struje”, istakao je Kresić.

On je ocijenio da je ovakvo postupanje nedopustivo i sramotno prema jedinom primorskom mjestu u BiH, te zatražio odgovornost lica koja su prouzrokovala isključenje struje, prenijeli su federalni mediji.

Kresić podsjeća da se održavanje sistema ne smije raditi u jeku sezone i to ponedjeljkom.

Iz Elektroprivrede HZHB danas je najavljeno isključenje električne energije i u nekoliko naselja u Livnu, Tomislavgradu, Fojnici i Dobretićama, te u dijelu ulice u Mostaru.