TEŠANJSKI PARADOKS

Čiji je Facebook profil ažurniji, načelnika ili zvanična stranica Općine Tešanj?

suad huskic – opcina tesanj (1)

Da li zaista treba da funkcioniše sve na principu: “OPĆINA TEŠANJ TO SAM JA” ili na principu da profili javnih institucija u ovom slučaju profil Općine Tešanj budu slika rada tih institucija i njihovih stalnih poboljšanja?, pitaju se iz ZOS Radia

Predizborno vrijeme je puno objava ulaganja u razne infrastrukturne projekte na području općine Tešanj.

Tako je Facebook profil načelnika Općine Tešanj, Suada Huskića, pun objava i fotografija sa naslovima: “Pustili smo u rad novi bunar”, “Na novom gradilištu…Bunare PEB 5”, “Ekipa na izgradnji nove škole”, piše ZOS Radio.

Ono što je simptomatično je da zvanična stranica Općine po nepoznatom pravilu kasni za ličnim profilom Općinskog načelnika otprilike jedan dan. O tome građani Tešnja često komentarišu.

Tako je Huskić postavio objavu 19. 07. 2022. godine da je pušten u rad novi bunar, a istu tu informaciju na zvaničnoj stranici Općine Tešanj, objavio je dan kasnije tj. 20. 07. 2022.

Slikanje javnih funkcionera, u ovom slučaju načelnika Općine Tešanj, dok troši budžetska sredstva je samo još kod nas i u Srbiji prisutno.

U ozbiljnim zajednicama takve objave idu putem zvaničnih kanala komunikacije.

Da li zaista treba da funkcioniše sve na principu: “OPĆINA TEŠANJ TO SAM JA” ili na principu da profili javnih institucija u ovom slučaju profil Općine Tešanj budu slika rada tih institucija i njihovih stalnih poboljšanja?, pitaju se iz ZOS Radia.