BiH

Značajno priznanje

CIK BiH izabran u Izvršni odbor Svjetskog udruženja tijela za provedbu izbora

04/09/2019

Ranije je CIK BiH bila članica Nadzornog odbora ove asocijacije, a na ukazanom povjerenju se zahvalio dr. Ahmet Šantić, član CIK BiH

Na Generalnoj skupštini Svjetskog udruženja tijela za provedbu izbora (A-WEB) koja je održana u Bangaloru (Indija) Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) izabrana je u Izvršni odbor te asocijacije na mandat u trajanju od dvije godine.

– Izuzetna je to čast i uspjeh za Bosnu i Hercegovinu imajući u vidu da A-WEB okuplja tijela za provedbu izbora iz 106 država svijeta a da u Izvršni odbor ulaze predstavnici samo tri države iz Evrope – saopćio je Ured za informiranje CIK-a BiH.

Ranije je CIK BiH bila članica Nadzornog odbora ove asocijacije, a na ukazanom povjerenju se zahvalio dr. Ahmet Šantić, član CIK BiH.

Danas se u okviru 4.Generalne skupštine A-WEB-a održava i konferencija “Inicijative i izazovi društvenih mreža i informacijskih tehnologija u izborima” na kojoj učestvuju i predstavnici CIK-a BiH koji će prezentirati iskustva Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.