Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

centralna izborna komisija

CIK pokreće istragu protiv stranke Rame Isaka zbog predizbornog spota

Ramo Isak
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Ramo Isak

U spotu se pojavljuje predsjednik stranke Ramo Isak, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Arnel Isak i direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak, kao i Naser Orić i Sefer Halilović

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će pokrenuti postupak po službenoj dužnosti protiv stranke Snaga naroda zbog istoimene pjesme objavljene u nedjelju, 23. juna, piše Klix.ba pozivajući se na nezvanična saznanja.

Stranka Snaga naroda, osnovana u julu prošle godine u Zenici, objavila je spot koji nosi ime identično partiji.

U spotu se pojavljuje predsjednik stranke Ramo Isak, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Arnel Isak i direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak, kao i Naser Orić i Sefer Halilović.

Ako CIK u svojoj istrazi dokaže da je Snaga naroda kršila Pravilnik o medijskom predstavljanju i javnom oglašavanju političkih subjekata u izbornom periodu, stranku će čekati novčana kazna.

Tako je CIK u ovom periodu već kaznio Demokratski narodni savez (DNS) sa 3.000 KM, kao i SNSD sa 4.000 KM kazne. DNS je kažnjen zbog preuranjene političke kampanje, što je vjerovatno optužba i u slučaju stranke Snaga naroda.