Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIK: Potpune informacije o otvaranju biračkih mjesta u 9 sati

izbori-bih2

Centralna komisija BiH još nema potpunu informaciju o tome da li su na vrijeme otvorena sva biračka za lokalne izbore u BiH, a imat će je u devet sati.

– Potpunu informaciju za sada nećemo moći imati, ali ćemo je imati sigurno u devet sati. Imamo nezvanične informacije da se biračka mjesta otvaraju. Za sada možemo reći da nije bilo nekih problema u otvaranju – kazao je jutros Feni predsjednik Centralne izborne komisije BiH Ahmet Šantić.

Po njegovim riječima, prema informacijama koje stižu s terena bilo je kašnjenja na nekoliko biračkih mjesta po par minuta, ali je to više tehničke prirode.

– Pravu informaciju imat ćemo u devet sati kada ćemo zvanično znati da li su sva biračka mjesta otvorena i da li je eventualno bilo nekih problema – kaže Šantić.

On je podsjetio birače da na web stranici Centralne izborne komisije BiH mogu provjeriti na kojoj lokaciji trebaju glasati. Drugi način je da pute mobilnih telefona na broj 091 12 12 12 SMS-om pošalju svoj matični broj i dobit će povratnu informaciju u vidu statusa njihovog biračkog mjesta.

Naveo je da izborna šutnja traje večeras do 19 sati, te da je do tada zabranjena bilo kakva kampanja, promoviranja od strane političkih subjekata i ostalih učesnika u izbornom procesu.

Šantić je pozvao birače u BiH da u što većem broju izađu na izbore večeras do 19 sati i zaokruže onu opciju koju odaberu i da svoju građansku dužnost obave na vrijeme.