BiH

CIK naložio novo brojanje glasova

11/10/2018

U Sarajevu je počela konferencija za novinare Centralne izborne komisije BiH na kojoj je potvrđeno da je sinoć počelo brojanje nepotvrđenih glasačkih listića

Nakon utvrđenih brojnih nepravilnosti tokom i prije izbornog dana, Centralna izborna komisija BiH donijela je Naredbu kojom se nalaže svim Općinskim/gradskim izbornim komisijama u BiH da ponovno pravilno utvrde izborne rezultate.

U Sarajevu je održana konferencija za novinare Centralne izborne komisije BiH na kojoj je potvrđeno da je sinoć počelo brojanje nepotvrđenih glasačkih listića.

Predsjednik CIK-a Branko Petrić se osvrnuo i na birački spisak na koji se, kako je kazao, često stavljao znak minusa jer se na njima nalaze neke osobe koje su umrle.

Istakao je da su nadležni organi, MUP-ovi, skinuli sa spiska oko 4.000 osoba, odnosno imena. Također je dodao da će biti provjereno da li je neko za te osobe glasao.

– Nismo zabilježili ni jedan slučaj da je neki građanin došao na biračko mjesto, a da mu nije omogućeno da glasa, kazao je Petrić.

Mogu li šta promijeniti: Iz inostranstva stiglo 63.000 paketa s glasačkim listićima

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.