Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon Schmidtove odluke

CIK utvrdio uputstvo za popunu Doma naroda Parlamenta FBiH, dva člana bila protiv

cik bih sjednica ss

Kanton Sarajevo daje dvanaest delegata. Radi se o četiri Bošnjaka, jednom Hrvatu, pet Srba i dvojici delegata iz reda Ostalih

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine večeras je utvrdila uputstvo o popuni Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt donio amandmane na Ustav Federacije i izmjene i dopune Izbornog zakona BiH.

Protiv su bila dva člana CIK-a BiH, predsjednik Suad Arnautović i Ahmed Šantić, javlja BHRT.

Prema ovom uputstvu, Hercegovačko neretvatski kanton (HNK) daće ukupno devet delegata, od toga pet Hrvata, dva Srbina i jednog Bošnjaka.

Iz Kantona 10 dolazi, također, devet delegata, tri Hrvata, četiri Srbina, jedan Bošnjak i jedan delegat iz reda Ostalih.

Zapadnohercegovački kanton u Domu naroda Federacije BiH imaće sedam delegata, i to četiri Hrvata, jednog Srbina, jednog Bošnjaka i jednog Ostalog.

Srednjobosanski kanton biće zastupljen sa osam delegata, od toga su četiri Hrvata, dva Bošnjaka, jedan Srbin i jedan iz reda Ostalih.

Iz Unsko-sanskog kantona dolazi osam delegata: tri Bošnjaka, tri Srbina, jedan Hrvat i jedan Ostali.

Kanton Sarajevo daje dvanaest delegata. Radi se o četiri Bošnjaka, jednom Hrvatu, pet Srba i dvojici delegata iz reda Ostalih.

Iz Zeničko-dobojskog kantona u Dom naroda Parlamenta FBiH ide devet delegata: četiri Bošnjaka, dva Hrvata, dva Srbina i jedan Ostali.

Tuzlanski kanton daje deset delegata. Od toga je pet Bošnjaka, jedan Hrvat, tri Srbina i jedan Ostali.

Bosansko-podrinjski kanton predstavljaće četiri delegata: jedan Bošnjak , jedan Hrvat, jedan Srbin i jedan Ostali.

Iz Posavskog kantona dolaze četiri delegata. To su: jedan Bošnjak, jedan Hrvat, jedan Srbin i jedan iz reda Ostalih.