Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo sigurnosti BiH

Cikotić razgovarao sa komandantom NATO štaba u Sarajevu Ericom Folkestadom

Selmo Cikotic Eric Folkestad (1)

Istaknuta je važnost nastavka saradnje i realizacije zajedničkih projekata Ministarstva sigurnosti BiH i NATO Štaba u Sarajevu

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić primio je danas komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadnog generala Erica Folkestada.

Ministar Cikotić je upoznao brigadnog genarala Folkestada da je Ministarstvo sigurnosti BiH u svom radu posebnu pažnju posvećuje provođenju obaveza preuzetih iz Programa reformi koje je usvojila BiH.

Naglasio je važnost implementacije ovih obaveza u cilju jačanja institucija i povećanja sigurnosti u BiH, ali i napretka BiH na putu ka evroatlantskim integracijama.

Istaknuta je važnost nastavka saradnje i realizacije zajedničkih projekata Ministarstva sigurnosti BiH i NATO Štaba u Sarajevu. Prethodne zajedničke vježbe pokazale su se veoma korisnim, posebno u jačanju spremnosti struktura civilne zaštite da odgovore na prirodne i druge nesreće.

Tokom posjete Ministarstvu sigurnosti BiH, brigadni general Folkestad obišao je i Operativno-komunikacijski centar BiH 112, koji u slučaju nesreća ima ključnu ulogu u koordiniranju pomoći pogođenim područjima i spašavanja ugroženih osoba, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.