BiH

Pucala veza

Cirkus na online sjednici Vlade Federacije: Zastupnica opsovala, Zaimović ostao u šoku (VIDEO)

23/06/2020

Najzapamćenija tokom ove online sjednice ostat će zastupnica PDA Elzina Pirić koja je, nakon što je predsjedavajući Mirsad Zaimović najavio predstavnike radnih tijela, opsovala nesvjesna da joj je mikrofon uključen

Online sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH odvija su otežanim okolnostima. Zbog velikog broja zastupnika, veza je često “pucala”, a u eter su prošle i neplanirane konverzacije, ali i psovke, objavio je N1.

“Jesi potpisao ugovor?”, “Stići ću gore odoh čim glasanje prođe”, kazala je jedna od zastupnica uoči glasanja za izvještaj o radu Vlade FBiH, pa je neko zastupnicu upozorio da joj je uključen mikrofon.

Najzapamćenija tokom ove online sjednice ostat će zastupnica PDA Elzina Pirić koja je, nakon što je predsjedavajući Mirsad Zaimović najavio predstavnike radnih tijela, opsovala nesvjesna da joj je mikrofon uključen.

“Tito te j**o”, kazala je zastupnica, a Zaimovićev izraz lica izazvao je smijeh među prisutnima..

Sve je proteklo u zvuku mikrofonije i buke, te utvrđivanju identiteta pojedinih zastupnika koji su se prijavili pod šiframa i čudnim imenima.

Pojedini zastupnici su se žalili da im se nije ni pojavila opcija za glasanje, pa je uslijedilo pojedinačno izjašnjavanje.

Uprkos svim problemima, izvještaj o radu Vlade FBiH za 2019. godinu je usvojen.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.