Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ferid Buljubašić

Član Predsjedništva SDP-a: Nisam zadovoljan svim kandidatima za ministre u Vladi FBiH

Ferid Buljubašić fena

Dodaje da je ‘dogovor’ na početku bio da se prvo napravi program, pa zadaci rada svakog ministrstva, da će potom stranke ponuditi kadrove i da će se izabrati najbolji te da će to biti meritokratska vlada

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Ferid Buljubašić, uoči sjednice ovog tijela u Sarajevu na kojoj će se razmatrati aktuelna politička situacija s naglaskom na formiranje nove Vlade FBiH, novinarima je izjavio da mu je s liste predloženih kandidata za ministre sporno nekoliko imena iz SDP-a, kako i drugih stranaka.

– Nisam zadovoljan svim imenima iz razloga koje ću iznijeti na sjednici Predsjedništva. U SDP-u nema sukoba, već različitih mišljenja. Vjerujem da će potpredsjednik FBiH Igor Stojanović potpisati odluku o imenovanju Vlade, a šta će uraditi drugi potpredsjednik Refik Lendo to ćemo vidjeti – kazao je Buljubašić.

Dodaje da je ‘dogovor’ na početku bio da se prvo napravi program, pa zadaci rada svakog ministrstva, da će potom stranke ponuditi kadrove i da će se izabrati najbolji te da će to biti meritokratska vlada.

– Međutim, kako je vrijeme odmicalo od toga se odustajalo i na kraju su ispadali kadrovi od sjednice do sjednice koalicije – poručio je Buljubašić.